Thursday, 17 March 2011

TOP 10 : Lelaki Paling Popular Bulan Mac 2011



                   10. TANO

Pemain bola sepak & ahli rmh sukan "DELTA"

                             9. SYUKREEE @ KOMODO
Antara gangster teknik likas, malar muka org ni ada di tapak perhimpunan krna slalu ditahan ckg


                                          8. TUMIRAN

Tahniah kpd org ni krna baru masuk teknik likas dah dpt msuk carta top 10
          kelebihan: mnjdi kegilaan pengawas prmpn
like a good boy
lagu kegemaran:selagi ada rindu


                          7. KHOLIS @ KHOLUS

Sepa x kenal abang SPM study group & pengkhianat kls PKM
ayat kegemaran: dia pandang saya dengan penuh kasih sayang



                                           6. FIEQ QURIE
Dia ni ^$*%&##^&%^@$)&&^$##!

                                     5. Shidqiyah Shifwah

Ahli G-2 & mrpkn pengkhianat PKA
kelebihan:mpunyai rmi geng 1 dari g-2 & 1 lgi H-7


                        4. Kuntum
Budak BB
kelebihan : rmi geng 



                                   3. WINCENTBERT
Sepa x kenal hero teknik likas & slalu bawa tngki oksigen smasa b'lari


                 2. SHAHLEY @ NYAMUK

Org ni popular dgn gelaran nyamuk
kelebihan:ahli pkm
wakil KAT IDOL sm teknik likas
ayat kegemaran:hina la saya,hensem la kau tu,ya2 jelek la aku ni & b'mcm2 lagi






1.                    ANARNSOR


YAYAYAYA..Seperti yg korang sume tau dia ni mmg xda tandingan
nama timbangan: ABG ANA
status: dah berpunya



ni semua adalah hasil kajian saya dalam bulan Mac ni.....









  








Wednesday, 16 March 2011

Kenapa Tak Ikut Peraturan??

           Ni semua bekas pelajar sm teknik likas yg mengikut disiplin sekolah



                                             artis kegemaran malaysia




                                       pemain bola sepak yang b'disiplin





                         artis pujaan ramai dgn lagu popularnya " bakas3 owh"

semua yg b'jaya  ni mengikut peraturan teknik likas,ada la sebilangan yg menjadi setan setelah keluar dari teknik          




ni merupakan contoh pelajar yg kena buang dari sm teknik likas


apa sshnya ikut peaturan sekolah mudah ja 2,ni la mslah remaja zaman sekarang suka melanggar peraturan skolah
                               LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE SM TEKNIK LIKAS

      Pada hari isnin yg lalu,sekolah telah m'hntr seramai 50 org pelajar 15 org guru & 3 staff untuk melawat SM Teknik Likas, kami bertolak seawal jm 2 pagi krna xda traffic jmm & smpi kat KLIA jm 8 pagi,kami diberi kebenaran utk p enjoy skejap. Pada jm 10 am,kami menaiki kapal terbang ,malangnya separuh drpd pelajar & semua guru telah t'lps flight krna m'hidap buasir akibat t'lalu bnyk makn makanan pedas syukur kpd tuhan skg ni tinggal 3 org lelaki ,22 org prmpn & 3 org staff..
      Sampainya kami di KKIA ,kami b'kumpul & b'atur utk m'naiki bas ke tmpt penginapan kami iaitu di KG AIR klu x silap.Amat memalukan,semasa menaiki bas,beberapa orang pelajar m'nunjukkan kegula melakaan mereka berebuat menaiki bas macam x pernah naik bas.Pada waktu mlm pintu kmi di ketuk oleh pontianak mlm yg m'rayau2 m'cari mangsanya.kelihat kesemua staf kami menjadi mangsanya,amat menyerikan pontianak tersebut ulat hijau bnyk merayap kat tngan dia.
      Pada keesokannya, kami menuju ke destinasi kami iaitu ke SM Teknik Likas, smsa bas hendak melimpasi gate Teknik Likas terpapar signboard " you are entering english speaking zone" terlihat saja signboard ramai la yg tekial2 macam kena sasau & mulala mrka practice ckp BI. Time kami turun dari bas ,kami di sambut oleh ahli PRS yg diketuai oleh budak b'kaca mata harimau,pendek,nafas b'bau premiaum & pengetua,hairan mrka tgk kami x da guru pengiring,kami t'dengar la kalangan guru2 b'bisik "jangan2 diorang ni pilak" ..kami org melaka jadi x tau bahasa sabah mngkn diorang maksudkn pilak 2 pelancong tanpa guru kali.kami pun bangga la dgn pangilan pilak tersebut, kami jawab ja la" thanks 4 calling us pilak" ,ketua PRS pn tanya saya "isai ngaran nu" pnya main terkejut kami,mmg terer la english dia 2 walaupun gaya mengalahkan tahun 2.
       Kami pun dibawa ke mini teater untuk di berikan taklimatyg pelik sepanjang perjalan ke mini teater budak itu asyik mengoyakkan dirinya sendiri,maka ramai la pelajar yg ambil gambar nak buat dokumentari dari mana asal usul makhluk 2,selesai saja taklimat pengetua yg memakan masa 1 jam kami di bawa mengelilingi sekolah,kali ini kami dibawa oleh seorang lembaga hitam kari 999 dari badan disiplin yg mengelar dirinya abang,padahal kami satu umur,kami simpan saja dendam nnti time balik baru rumble dia.
       Kami dibawa melimpasi tempat2 menarik seperti kelas 5 pkm, tandas block G tmpt port org merokok, jln blkng surau tmpt org esc,depan dwn nostalgia tmpt utk lihat awek lalu lalang  & b’mcm2 lagi tmpt mnarik.
       Setelah 2 jam mengelilngi sekolah , kami kemudiannya rehat di kantin,kelihatan ramai pelajar berebut2 m’beli makanan macam pelarian yg mengambil makanan,kami hanya makan ayam goring yg x sedap,kuih donat yg b’bntuk 4 segi,nasi goreng yg t’lalu masin cam taik hidung, minum air sirap yg mana saya rasa sedap lagi air longkang,
        Kami sempat b’kenalan ngan rmai kwn baru seperti kuntum,mr.bean, tokek,kumbang & pling untung skali dpt b’knalan ngan kvin@sasaupin & abg ana.Banyak yg kami pelajari daripada mereka sepeerti mcam mana nak speak bi ngan lebih lancar,menconnect hp, bela toyol & b’mcm2 lagi.
       Pada jam 2 pm , kami t’paksa b’pisah dan smua pelajar teknik likas menyayikan lagu menuju puncak.amat bnyk faedah yg kami perolehi drpd lawatan kali ini.sesudah kami smpi di teknik Melaka,kami semua b’kumpul  & mengira jumlah pelajar ,guru & staf.jumlah keseluruhannya 68 . ttpi yg ada Cuma 67 seorang hilang,cari punya cari,kami t’dengar suara dari belakang menjerit " Mana tumiran?????? "
                                                                                          
 ini adalah rekaan semata2 hanya untuk practice krna minggu depan saya ada test bm....

Tuesday, 15 March 2011

Kenapa Nak Marah Saya " x "Nyanyi Lagu Negaraku

                                                





Kadang2 ada cikgu yg marah saya napa x nyanyi lagu negaraku....saya pn naik berang..saya nyanyi la lagu mamula moon ...slps cilgu 2 dengar dia pn anguk ja tnda faham napa saya x nyanyi lagu mamula moon....lain kali kalau korang x ingat lagu negaraku time assembly  ..nyanyi ja lagu mamula moon(original sountrack of negaraku)

Pandangan Ahli Sains Terhadap PKM...

pada tahun 1905 ahli sains terkemuka telah memberi semangat kepada para pelajar teknik likas yg sentiasa gagal addmath,fizik,chemist ngan LK..
                                                         hnya gmbr ja yg saya dapat upload !



          
kata2 semangat yg amat baik & berkesan kepada semua peringkat umur...mmg saya tabik la org ni..tpi dia ni x ambil LK ..mngkn klu dia mabil LK mngkn gagal juga dya kali....


                                             minta maaf klu gmbr x hensem,jngn salahkan ibu mengandung

                                                    

Game Facebook Untuk 16+???


game untuk jurusan agroteknologi


budak BB & PKA
                                                                                                    
in ada satu cerita, pagi sabtu 2 saya outing la ngan member saya yg lain ...seperti bisa 1st place yg kitorang kan p kat api2,nak main game ngan on9 jap untuk hilangkan rasa rindu maklumlah budak asrama kan kampung lagi 2.smpi kat CC ambil la pc 37 bayar 1.50 utk sejam kira murah la 2.bagi kebiasaan saya,saya akan on9 dulu nak tgk msg dri kwn then baru main cs.lepas 20 minit main dtg la sorang laki tua...dia on ja pc 2 pastu tekan shortcut utk buka fail2 tmpt game lan.dlm hati saya ni msti bnyk b'latih cs..x lam lps 2 dya pn buka fb ..ikut hati nak saya tegur "on9 dgn awek" oleh krna saya ni penakut,tengok ja tangan org 2 berurat cam cacing hijau menjalar kat tangan dia...jadi saya diamkan saja,stelah dia puas on9 x tau dgn janda mana,dia pn buka farmvill..saya x brapa t'kejut la yg pelik camna dia x malu buka game 2 kat cc dgn dikelilingi pemain cs,dota dan left4dead...stelah dia puas bermain saya pn beranikan diri saya untuk menanya beberapa soalan kepada dia ,apa yg bestnya main game farmvill?

jawapan orang 2 = 

1. dapat menanam banyak sayur untuk dijadikan lauk malam nnti
2. dapat excercise membaja,mengembur tanah,angkat cangkul & siram bunga taik ayam
3. x perlu bnyk tenaga yg digunakan kerana ikut bajet yg kita ada klu ada rm 1.50 jdi 1jam ja la kita berkerja
4. x perlu b'susah payah mengambil krusus kat luar sana ttg cara2 nak menanam bunga taik ayam, bunga taik kuda  /bunga taik korang
5. game ni bnyk manfaat tapi sayangnya hnya utk org 16+.


abis ja org 2 jln, saya pn t'fikir ada juga gunanya main game fb ni, cthnya saya jurusan lain nak ambil bidang kejuruteraan awam ( maklumlah saya ni gagal math time pmr jdi x dpt masuk PKA)..   jdi saya hnya perlu main cityville...game fb mmg bnyk faedahnya....                                                
        

























































TOP 10 : Benda Yang Anda Suka Buat Di Asrama..

10 Nyanyi - x boleh di nafikan kebanyakan penyanyi popular seperti justin biber,siti nurhaliza,Jay-z & ramai lagi pernah duduk asrama & mereka mengasah bakat dgn menyanyi kat dlm tandas,mungkin itulah ramai pelajar asrama yang menyanyi kat dalam tandas ada yg sampai menyanyi b'kumpulan mngkn mereka nak buat band.


9   Pura2 sakit - masalah sakit mmg x boleh dielakkan,asal ada kerja rumah addmath,fizik,kimia esoknya msti sakit tpi petangnya klu korang tgk kat padang bola dialah jdi kapten melompat sana sini cam beruk...pelik?

8  Mengintai - ini mmg dah kebiasaan pelajar terutamanya aspura,bagi aspuri yg suka mndi jm 5 pagi klu korang tgk kat dorm korang lepas mndi (bagi asrama aspura & aspuri yg b'dekatan) anda akan nmpk mata jembalang & dracula,b'kelip2 memandang anda bukan 1 atau 2 ,kadang kadang2 mencecah 10 mata jembalang yg memandang anda.maklumlah 1 dorm ada 10 org.

7  Mencuri - mmg bnyk kes toyol muncul kat asrama b'bnding kat kampung,ada di kalangan pelajar asrama yg membela toyol selain membela kutu di rambut,zaman teknologi semakin canggih,jadi toyol masa kini semakin advance,pndi dressing,pndi pilih makanan & pndi merokok..rmi kwan aq yg hilang hp x3,c3,hilang boxer,kasut adidas,baju asrama,baju bola & rokok premium gold..toyol masa kini mmg advance.

6  Merokok - klu bab rokok ni, saya x brpa pakar la..tpi boleh tau la sbb kat asrama paling popular premium..port2 merokok kat asrama biasanya kat dalam tandas,hujung koridor,bilik kosong..tpi pling popular kat dlm tandas.masuk tnds blok G korang kn t'hidup bau premium gold,era kadang2 dunhill 2 pn jarang..

5  Tidur sekatil - bagi saya pelajar aspura mmg dah puas nmpk kawan2 saya tidur bersama ala2 malam pertama perkahwinan..ni mmg dah jadi tabiat aspura (aspuri x tau pula) , klu warde kami nmpk tidur sekatil alamatnya tidur di luar la malam 2 b'temankan nyamuk.

4  Bergayut -  (ni bukan bergayut kat pokok) stiap mlm x senang saya tidur sbb t'dengar suara dracula sdg calling langsuri mlm kemudian t'dengar la jampi serapa dracula berbunyi " ayang"dan kuatnya teriakan langsuri,saya pn x brapa dgr tpi dpt la tngkp ckit2 bunyi langsuri tersebut mcm " hubby buat apa skg ni? " .

3  Tidur masa prep - benda ni ramai yg buat tpi saya x maklumlah budak good boy..kdg2 org yg tidur masa prep sedang start engin mereka,korang kn dgr bunyi kuat sperti org nak start engine truck yg ada problem lagi bahaya korang kn t'dengar bunyi org nak start engine kereta api.

2  Berebut - x kira smasa mandi / ambil makanan kat dewan makan,klu dah berebut mengalahkan pelariayg kelaparan x mkn 2 tahun..

1  Escape - antara jenis esc yg pling popular ecs sembahyang subuh & esc p kk, klu nak pngil org yg escape solat subuh teriak ja "sapa yg x solat subuh masuk neraka" confirm subuh 2 surau full..