Wednesday, 16 March 2011

                               LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE SM TEKNIK LIKAS

      Pada hari isnin yg lalu,sekolah telah m'hntr seramai 50 org pelajar 15 org guru & 3 staff untuk melawat SM Teknik Likas, kami bertolak seawal jm 2 pagi krna xda traffic jmm & smpi kat KLIA jm 8 pagi,kami diberi kebenaran utk p enjoy skejap. Pada jm 10 am,kami menaiki kapal terbang ,malangnya separuh drpd pelajar & semua guru telah t'lps flight krna m'hidap buasir akibat t'lalu bnyk makn makanan pedas syukur kpd tuhan skg ni tinggal 3 org lelaki ,22 org prmpn & 3 org staff..
      Sampainya kami di KKIA ,kami b'kumpul & b'atur utk m'naiki bas ke tmpt penginapan kami iaitu di KG AIR klu x silap.Amat memalukan,semasa menaiki bas,beberapa orang pelajar m'nunjukkan kegula melakaan mereka berebuat menaiki bas macam x pernah naik bas.Pada waktu mlm pintu kmi di ketuk oleh pontianak mlm yg m'rayau2 m'cari mangsanya.kelihat kesemua staf kami menjadi mangsanya,amat menyerikan pontianak tersebut ulat hijau bnyk merayap kat tngan dia.
      Pada keesokannya, kami menuju ke destinasi kami iaitu ke SM Teknik Likas, smsa bas hendak melimpasi gate Teknik Likas terpapar signboard " you are entering english speaking zone" terlihat saja signboard ramai la yg tekial2 macam kena sasau & mulala mrka practice ckp BI. Time kami turun dari bas ,kami di sambut oleh ahli PRS yg diketuai oleh budak b'kaca mata harimau,pendek,nafas b'bau premiaum & pengetua,hairan mrka tgk kami x da guru pengiring,kami t'dengar la kalangan guru2 b'bisik "jangan2 diorang ni pilak" ..kami org melaka jadi x tau bahasa sabah mngkn diorang maksudkn pilak 2 pelancong tanpa guru kali.kami pun bangga la dgn pangilan pilak tersebut, kami jawab ja la" thanks 4 calling us pilak" ,ketua PRS pn tanya saya "isai ngaran nu" pnya main terkejut kami,mmg terer la english dia 2 walaupun gaya mengalahkan tahun 2.
       Kami pun dibawa ke mini teater untuk di berikan taklimatyg pelik sepanjang perjalan ke mini teater budak itu asyik mengoyakkan dirinya sendiri,maka ramai la pelajar yg ambil gambar nak buat dokumentari dari mana asal usul makhluk 2,selesai saja taklimat pengetua yg memakan masa 1 jam kami di bawa mengelilingi sekolah,kali ini kami dibawa oleh seorang lembaga hitam kari 999 dari badan disiplin yg mengelar dirinya abang,padahal kami satu umur,kami simpan saja dendam nnti time balik baru rumble dia.
       Kami dibawa melimpasi tempat2 menarik seperti kelas 5 pkm, tandas block G tmpt port org merokok, jln blkng surau tmpt org esc,depan dwn nostalgia tmpt utk lihat awek lalu lalang  & b’mcm2 lagi tmpt mnarik.
       Setelah 2 jam mengelilngi sekolah , kami kemudiannya rehat di kantin,kelihatan ramai pelajar berebut2 m’beli makanan macam pelarian yg mengambil makanan,kami hanya makan ayam goring yg x sedap,kuih donat yg b’bntuk 4 segi,nasi goreng yg t’lalu masin cam taik hidung, minum air sirap yg mana saya rasa sedap lagi air longkang,
        Kami sempat b’kenalan ngan rmai kwn baru seperti kuntum,mr.bean, tokek,kumbang & pling untung skali dpt b’knalan ngan kvin@sasaupin & abg ana.Banyak yg kami pelajari daripada mereka sepeerti mcam mana nak speak bi ngan lebih lancar,menconnect hp, bela toyol & b’mcm2 lagi.
       Pada jam 2 pm , kami t’paksa b’pisah dan smua pelajar teknik likas menyayikan lagu menuju puncak.amat bnyk faedah yg kami perolehi drpd lawatan kali ini.sesudah kami smpi di teknik Melaka,kami semua b’kumpul  & mengira jumlah pelajar ,guru & staf.jumlah keseluruhannya 68 . ttpi yg ada Cuma 67 seorang hilang,cari punya cari,kami t’dengar suara dari belakang menjerit " Mana tumiran?????? "
                                                                                          
 ini adalah rekaan semata2 hanya untuk practice krna minggu depan saya ada test bm....

No comments:

Post a Comment