Tuesday, 15 March 2011

TOP 10 : Benda Yang Anda Suka Buat Di Asrama..

10 Nyanyi - x boleh di nafikan kebanyakan penyanyi popular seperti justin biber,siti nurhaliza,Jay-z & ramai lagi pernah duduk asrama & mereka mengasah bakat dgn menyanyi kat dlm tandas,mungkin itulah ramai pelajar asrama yang menyanyi kat dalam tandas ada yg sampai menyanyi b'kumpulan mngkn mereka nak buat band.


9   Pura2 sakit - masalah sakit mmg x boleh dielakkan,asal ada kerja rumah addmath,fizik,kimia esoknya msti sakit tpi petangnya klu korang tgk kat padang bola dialah jdi kapten melompat sana sini cam beruk...pelik?

8  Mengintai - ini mmg dah kebiasaan pelajar terutamanya aspura,bagi aspuri yg suka mndi jm 5 pagi klu korang tgk kat dorm korang lepas mndi (bagi asrama aspura & aspuri yg b'dekatan) anda akan nmpk mata jembalang & dracula,b'kelip2 memandang anda bukan 1 atau 2 ,kadang kadang2 mencecah 10 mata jembalang yg memandang anda.maklumlah 1 dorm ada 10 org.

7  Mencuri - mmg bnyk kes toyol muncul kat asrama b'bnding kat kampung,ada di kalangan pelajar asrama yg membela toyol selain membela kutu di rambut,zaman teknologi semakin canggih,jadi toyol masa kini semakin advance,pndi dressing,pndi pilih makanan & pndi merokok..rmi kwan aq yg hilang hp x3,c3,hilang boxer,kasut adidas,baju asrama,baju bola & rokok premium gold..toyol masa kini mmg advance.

6  Merokok - klu bab rokok ni, saya x brpa pakar la..tpi boleh tau la sbb kat asrama paling popular premium..port2 merokok kat asrama biasanya kat dalam tandas,hujung koridor,bilik kosong..tpi pling popular kat dlm tandas.masuk tnds blok G korang kn t'hidup bau premium gold,era kadang2 dunhill 2 pn jarang..

5  Tidur sekatil - bagi saya pelajar aspura mmg dah puas nmpk kawan2 saya tidur bersama ala2 malam pertama perkahwinan..ni mmg dah jadi tabiat aspura (aspuri x tau pula) , klu warde kami nmpk tidur sekatil alamatnya tidur di luar la malam 2 b'temankan nyamuk.

4  Bergayut -  (ni bukan bergayut kat pokok) stiap mlm x senang saya tidur sbb t'dengar suara dracula sdg calling langsuri mlm kemudian t'dengar la jampi serapa dracula berbunyi " ayang"dan kuatnya teriakan langsuri,saya pn x brapa dgr tpi dpt la tngkp ckit2 bunyi langsuri tersebut mcm " hubby buat apa skg ni? " .

3  Tidur masa prep - benda ni ramai yg buat tpi saya x maklumlah budak good boy..kdg2 org yg tidur masa prep sedang start engin mereka,korang kn dgr bunyi kuat sperti org nak start engine truck yg ada problem lagi bahaya korang kn t'dengar bunyi org nak start engine kereta api.

2  Berebut - x kira smasa mandi / ambil makanan kat dewan makan,klu dah berebut mengalahkan pelariayg kelaparan x mkn 2 tahun..

1  Escape - antara jenis esc yg pling popular ecs sembahyang subuh & esc p kk, klu nak pngil org yg escape solat subuh teriak ja "sapa yg x solat subuh masuk neraka" confirm subuh 2 surau full..

No comments:

Post a Comment